Ko smo mi?

Istraživački i tehnološki centar je organizacija koja na jednom mestu objedinjuje najnovije informacije iz oblasti kvaliteta i drugih srodnih oblasti sa dugogodišnjim iskustvom saradnika koji su angažovani u radu. Cilj koji želimo da ostvarimo je da svojim znanjem, iskustvom, jedinstvenom i već nadaleko prepoznatljivom metodologijom i ostalim raspoloživim resursima pomognemo liderima i menadžerima da poslovanje svojih organizacija podignu na viši nivo.

Najbolje reference za naš dugogodišnji rad predstavljaju vodeće firme iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i drugih bivših republika koje ostvarenu saradnju na projektima unapređenja sistema menadžmenta ocenjuju najvišom ocenom.

Visok profesionalni odnos prema poslu, poštovanje definisanih rokova i primereno angažovanje naših saradnika neka budu samo neki od razloga da i Vaša organizacija svoje poverenje pokloni baš nama.

Ono što nas izdvaja od ostalih i što je naša velika prednost jeste direktna povezanost sa Fakultetom tehničkih nauka (FTN). Većina naših saradnika (konsultanti i predavači) su univerzitetski profesori, a ujedno je naša poslovna zgrada i zgrada Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment.

ITC kolektiv

Istorijat centra

Koreni Centra dosežu do daleke 1960. godine kada je, na Vidovdan osnovan Univerzitet u Novom Sadu, a po odluci Velike narodne skupštine Republike Srbije. Jednog člana Univerziteta činio je Mašinski fakultet u čijem delu je egzisitrala i Katedra za unapređenje procesa rada. Vremenom, iz te katedre izrasta Institut za industrijske sisteme. Intenzivna saradnja sa privredom, koja se programski ogledala kroz:

  • istraživačko – razvojne projekte,
  • analize, dijagnoze i revitalizaciju procesa rada,
  • projekte unapređenja sistema menadžmenta,
  • projekte programske podrške,
  • projekte obuke kadrova itd.

uslovila je formiranje posebnog pravnog lica, IIS – Istraživačkog i tehnoškog centra (u daljem tekstu Centar). Završetak zgrade Centra, na pojutarje Vidovdana, 29.06.1990. godine smatra se danom osnivanja Centra. Centar je zadržao osnovnu programsku orijentaciju, koju ostvaruje putem projektnih timova, koji se formiraju zavisno od prirode projekta. Januara 1998. godine Centar postaje prva organizacija kod nas sertifikovana u skladu sa zahtevima ISO 9001 za istraživanje, projektovanje, konsalting i obuku. Sertifikaciju sistema kvaliteta Centra je izvršila i njegov nadzor obavlja nemačka sertifikaciona kuća RW TÜEV iz Essena (sadašnji TÜEV NORD). Stečeno iskustvo, imidž, stručni kadrovi, praćenje savremenih tehnologija, stalno usavršavanje organizacije kroz realizaciju ciljeva zacrtanih u Politici kvaliteta, kao i beskompromisno poštovanje Sistema vrednosti, garant su kvaliteta i pouzdanosti poslovanja Centra.

Hajde da sarađujemo

Ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa nama možete nas kontaktirati bilo kada.